Полусферични перлички

Ако се занимавате с майсторене на ръчно изработени бижута, картички  или просто обичате да творите, то най- вероятно използвате полусферични перлички. Естествените перли са чудесни за бижута и различни проекти с увиване на тел (wire wrapping), но понякога нестандартните им форми не са подходящи.

Полусферичните перлички дават перлен блясък на проектите и могат да се намерят в почти всички цветове! Най- голямото им предимство е, че благодарение на плоската си задна страна могат лесно да бъдат фиксирани към всяка повърхност. Предлагат се в различни размери от 2 мм до 1,5 см.

Обици

Един от безбройните проекти, които можете да направите с полусферични перлички е чифт оригинални обици. Всичко, което Ви трябва е основа за обици с плоска повърхност или плоски мъниста. Използвайте любимото си универсално лепило, залепете полусферичната перличка за основата и имате красиви нови обици.

Украсяване на картички и албуми

Друг начин да използвате полусферични перлички е да ги включите към композиция от хартия в албум.

Използват се за център на цветя, по дължината на страницата като релефна ивица и дават възможност да проявите креативност; задната плоска страна прави декорирането на албума лесно и забавно, давайки перлена елегантност без притеснението, че ще се отлепят и ще паднат.

Рамки за снимки

Използването на полусферични перлички за декориране  на рамки за снимки е друга възможност, която е лесна и приятна. Ако желаете можете да оцветите рамката или да ѝ направите декупаж, след това просто залепете полусферичните перлички по ъглите.

Има много варианти за такива проекти, а полусферичните перлички с мнообразните си цветове им предават уникалност, съчетана с класическа елегантност.

Полусферичните перлички ще придадат разкош на ръчно изработения проект и няма да паднат, както често се случва с кръглите перли. Полусферичните перлички са налични в широка гама цветове, което ги прави идеален декоративен материал за всеки проект.

Може да се използват дори и за проекти, свързани с домашния интериор, например за декориране на ключове за осветление, шкафове, висулки от различни материали, абажури и много други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*


9 − = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>